Μεγάλη επιτυχία για την εκδήλωση του Meet the Lamb στην Ισπανία

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος της Ελλάδας (ΕΔΟΚ) στη Μαδρίτη για επαγγελματίες του κλάδου του κρέατος και εκπροσώπους του κλαδικού και γαστρονομικού Τύπου, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018.

Η εκδήλωση, υπό τη μορφή δείπνου με την αιγίδα της πρεσβείας της Ελλάδας στη Μαδρίτη, υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του 3ετούς συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος Meet the Lamb του καν.1144 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που στοχεύει στην προβολή και προώθηση του πρόβειου κρέατος σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία, θέτοντας τις προϋποθέσεις και το πλαίσιο για την ανάκαμψη της κατανάλωσης και την επανένταξη του πρόβειου κρέατος στο καταναλωτικό τραπέζι.

Πλήθος επαγγελματιών και δημοσιογράφων έδωσαν δυναμικά το παρών στο ελληνικό εστιατόριο Milos: τους καλεσμένους χαιρέτισε ο πρέσβης της Ελλάδας στη Μαδρίτη Χριστόδουλος Λάζαρης, ενώ στη συνέχεια, ο κύριος Ελευθέριος Γίτσας, πρόεδρος της ΕΔΟΚ, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, παρουσιάζοντας την οργάνωση και τους στόχους της αλλά και το ίδιο το προβαλλόμενο προϊόν και τη σημασία του στην Ευρωπαϊκή αιγοπροβατοτροφία και κληρονομιά της Ευρώπης. Ειδική αναφορά πραγματοποίησε επίσης ο κύριος Γίτσας στα  εγγενή χαρακτηριστικά και αξίες του προϊόντος (εκτατική εκτροφή & φυσική διατροφή των ζώων,  έλεγχοι και ιχνηλασιμότητα).

Τις εισηγήσεις ολοκλήρωσε η Ρομίνα Τζαρέλλα, εκπροσωπώντας τον φορέα εκτέλεσης του Meet the Lamb Sopexa Hellas, η οποία αναφέρθηκε λεπτομερώς στις δράσεις του Προγράμματος και στα επόμενα βήματα στο 2ο έτος που ξεκινά την 1η Μαρτίου.

Το δείπνο ολοκληρώθηκε με ειδικά σχεδιασμένο μενού με βάση το αρνί γάλακτος, σε κλασικές ελληνικές συνταγές που αναδεικνύουν την ιδιαίτερη γεύση και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο υπεύθυνος του Εμπορικού Τμήματος της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Μαδρίτη, Εισαγωγείς και αγοραστές supermarket, δημοσιογράφοι από την εφημερίδα El Pais, τα κλαδικά Μέσα Revista Alimentaria, C de Comunicacion , Eurocarne, αλλά και η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο το ενδιαφέρον του Ισπανικού κοινού για το προϊόν και το Πρόγραμμα Meet the Lamb.