Εκδήλωση Meet the Lamb στη Μαδρίτη

Εκδήλωση για τους επαγγελματίες του χώρου και τους εκπροσώπους του τύπου

Στο πλαίσιο των δράσεων του 3ετούς συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος Meet the Lamb του καν.1144 της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος – ΕΔΟΚ – σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

To Πρόγραμμα Meet the Lamb αφορά μια εθνικής εμβέλειας προσπάθεια που στοχεύει στο να αναδείξει την ανώτερη ποιότητα του ελληνικού πρόβειου κρέατος, ως πυλώνας της Ευρωπαϊκής προβατοτροφίας στο σύνολό της.

Με αυτό τον τρόπο το Πρόγραμμα στοχεύει στο να θέσει τις προϋποθέσεις και το πλαίσιο για την ανάκαμψη της κατανάλωσης και την επανένταξη του πρόβειου κρέατος στο τραπέζι του καταναλωτή.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και βρίσκεται φέτος στο πρώτο έτος της υλοποίησής του, με ένα πλούσιο πλέγμα δράσεων ενημέρωσης για τους επαγγελματίες και τους καταναλωτές.

Η Εκδήλωση στη Μαδρίτη

Στο πλαίσιο του πρώτου έτους για την αγορά της Ισπανίας, προβλέπεται η υλοποίηση εκδήλωσης η οποία αναμένεται να προσελκύσει πλήθος επαγγελματιών του κλάδου του κρέατος και εκπροσώπους του Τύπου.

Η εν λόγω εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου το βράδυ, στο εστιατόριο Milos, και θα έχει τη μορφή δείπνου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν πιάτα με πρωταγωνιστή το αρνί γάλακτος και να ενημερωθούν, τόσο για το Πρόγραμμα και τις Δράσεις του, όσο και για τις αξίες και τα κεντρικά μηνύματα της εκστρατείας (εκτατική εκτροφή, ευζωία των ζώων, φυτική διατροφή, ιχνηλασιμότητα, έλεγχοι σε κάθε στάδιο παραγωγής, οργανοληπτικά στοιχεία κλπ).